Hoe stel ik mijn e-mail account in Microsoft Outlook in?

Stap 1:

Start Outlook en selecteer ‘Tool’ > ‘Account Settings’

Stap 2:

Selecteer het tabblad ‘E-mail’ en klik op ‘New’

Stap 3:

Vink vervolgens de optie ‘Manually configure server settings or additional server types’ aan.
Klik op ‘Next’

Stap 4:

Selecteer de optie ‘Internet E-mail’. Klik daarna op ‘Next’

Stap 5:

Vul bij ‘Your Name’ je gewenste naam in, deze wordt weergegeven bij de ontvanger van je e-mail.
Vul bij ‘Email Address’ je volledige e-mailadres in.
Selecteer bij ‘Account Type’ voor POP of IMAP, afhankelijk van je wens.
Vul bij ‘Incoming Mail Server’ de inkomende mail server in als volgt: mail.voorbeeld.nl (vervan voorbeeld.nl voor je eigen domeinnaam en extensie).
Vul bij ‘Outgoing Mail Server’ de inkomende mail server in als volgt: mail.voorbeeld.nl (vervan voorbeeld.nl voor je eigen domeinnaam en extensie).
Vul bij ‘User Name’ je volledige e-mail adres in.
Vul bij ‘Password’ het wachtwoord van je e-mailadres in welke je hebt aangemaakt in cPanel.
Klik vervolgens op ‘More Settings’

Stap 6:

Klik op tabblad ‘Geavanceerd’. Vul bij ‘uitgaande e-mail (SMTP)’ poort 587 in.
Klik op tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’. Vink de optie ‘Voor de server uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ aan en kies voor ‘Dezelfde instellingen gebruiken voor inkomende mail’.
Klik op ‘OK’. Klik vervolgens op ‘Next’ en rond het instellen af.