E-mail Instellen Apple Mail

Stap 1:

Klik op tabblad ‘Geavanceerd’. Vul bij ‘uitgaande e-mail (SMTP)’ poort 587 in.
Een nieuw venster opent, klik vervolgens op het tabblad ‘Accounts’
Klik links onder op het ‘+’ symbool om een nieuw account aan te maken.

Stap 2:

Selecteer bij ‘Account Type’ voor POP of IMAP, afhankelijk van je wens.
Vul bij ‘Description’ je gewensten accountnaam in welke wordt weergegeven in Apple Mail.
Vul bij ‘Email Address’ je volledige e-mailadres in.
Vul bij ‘Full name’ je gewenste naam in, deze wordt weergegeven bij de ontvanger van je e-mail.
Vul bij ‘Incoming Mail Server’ de inkomende mail server in als volgt: mail.voorbeeld.nl (vervan voorbeeld.nl voor je eigen domeinnaam en extensie).
Vul bij ‘User Name’ je volledige e-mail adres in.
Vul bij ‘Password’ het wachtwoord van je e-mailadres in welke je hebt aangemaakt in cPanel.
Klik vervolgens op ‘Outgoing Mail Server (SMTP)’ en selecteer ‘Edit Server List’.

Stap 3:

Selecteer vervolgens ‘Geavanceerd’. Vink vervolgens ‘Cutom Port’ aan en vul hier poort 587 in.
Selecteer bij ‘Authentication’ vervolgens ‘Password’ en vul je gebruikersnaam (volledig e-mail adres) en wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘OK’.

Controleer of alles goed ingevuld is en sluit dan het venster. Een melding verschijnt waarin gevraagd wordt of u de nieuwe account wilt bewaren, klik vervolgens op ‘Save’ om je instellingen op te slaan.