Hoe stel ik een e-mailaccount op een Android toestel in?

Stap 1:

Ga naar het standaard mail programma op je Android en selecteer ‘Instellingen’
Selecteer ‘Account toevoegen’ en kies voor ‘Andere’. Druk op ‘Volgende’.
Vul bij ‘E-mailadres’ je volledige e-mail adres in.
Vul bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van je e-mailadres in welke je hebt aangemaakt in cPanel.
Druk op ‘Volgende’

Stap 2:

Selecteer bij ‘Account Type’ voor POP of IMAP, afhankelijk van je wens.

Stap 3:

Pop-Server

Vul bij ‘Server’ de inkomende mail server in als volgt: mail.voorbeeld.eu (vervang voorbeeld.eu voor je eigen domeinnaam met extensie).
Vul bij ‘Poort’ poort nummer 110 in wanneer je gebruik maakt van pop3. SSL uit en NTLM authenticatie uit.

Stap 4:

Vul bij ‘SMTP server’ de uitgaande mail server in als volgt: mail.voorbeeld.eu (vervang voorbeeld.eu voor je eigen domeinnaam met extensie). Vul bij ‘Poort’ poort nummer 587 in.
SSL uit en STMP verificatie aan.
Selecteer bij ‘Verificatiegegevens’ > ‘Zelfde als inkomende server’
Rond het instellen van je mail account af en sla de gegevens op. Je mail is nu ingesteld.